It moet vertrouwen consument herstellen

Volgens Dick Brown is het aan de ict-industrie om het vertrouwen van de burger in de instellingen te herstellen.

De keynote speech van de EDS-baas op de Comdex verwees diverse keren naar de gebeurtenissen van 11 september.
 
Voor Dick Brown was het zijn tweede optreden op de Comdex, een beurs die traditioneel gedomineerd wordt door consumentenproducten. Door een bedrijf als EDS op te nemen in zijn programma, doet de beurs een poging om zich ook op het vlak van de onderneming te positioneren.
 
Volgens Brown zijn kennis en informatie de sleutelelementen in de nieuwe economie. "Door kennis en informatie te beschermen, geven we de bevolking weer vertrouwen." De topman van EDS keek wel verder dan technologie alleen: "Technologie is geen panacee. Technologie alleen zal bedrijven geen concurrentieel voordeel bieden." Volgens Brown zijn het de mensen die het verschil maken in onze dienstenmaatschappij, niet de machines. Hij vroeg zich af hoe het ooit zover heeft kunnen komen dat technologie het overnam van de mensen. "We moeten eerst uitzoeken wat we voor de mensen kunnen verbeteren. Dan pas kunnen we technologie inschakelen."
 
In een gesprek met de beurskrant Comdex Daily wees Brown op de diverse programma's die zijn bedrijf opgezet heeft waarbij technologie mensen helpt. Zo wees hij met name op diverse gezondheidsprogramma's waar EDS aan meehelpt. "Mensen hebben al een langer leven gekregen. Nu moeten we er ook nog voor zorgen dat een langer leven ook een beter leven wordt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-14T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.