Lucent verkoopt glasvezelunit aan Furukawa

Het in grote problemen verkerende Lucent Technologies is dichtbij een akkoord over de verkoop van zijn glasvezeldivisie aan het Japanse Furukawa Electric.

De prijs zal echter aanzienlijk lager zijn dan de 2,75 miljard dollar die aanvankelijk was overeengekomen. Volgens een betrokkene zal Lucent met ongeveer 250 miljoen dollar minder genoegen moeten nemen, zo meldt persbureau Reuters.
 
In juli bereikten Lucent en Furukawa al een principe-overeenstemming, waarbij de Japanners 2,75 miljard dollar zou betalen. Sindsdien is de markt voor glasvezelkabel echter ernstig verslechterd. Furukawa kan de deal echter niet helemaal schrappen, omdat er dan een schadeclaim valt te verwachten.
 
Furukawa en Lucent zijn daarom blijven onderhandelen, maar eerder afgesproken streefdata voor het afronden daarvan - eerst eind september, toen eind oktober - zijn niet gehaald.
 
Lucent-woordvoerder Bill Price zei daarom gisteren dat de partijen dicht bij een akkoord zijn, maar dat pas tegen het einde van het jaar de zaak waarschijnlijk helemaal rond is.
 
Voor Lucent hangt veel af van de deal, omdat het bedrijf grote schulden heeft die het zo snel mogelijk moet verkleinen. De glasvezeldivisie van Lucent telt zesduizend werknemers en genereert het een omzet van ongeveer 2 miljard dollar.
 
Eerder dit jaar verwachtten analisten nog dat Lucent voor de divisie ergens tussen de 5 en 6 miljard dollar zou krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.