Grootste vondst illegale software ooit

De Amerikaanse douane heeft eind vorige week voor een bedrag van 100 miljoen dollar aan valse computersoftware geconfisqueerd.

De inbeslagname markeert de grootste vondst aan illegaal gekopieerde programmatuur in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Onder de illegale pakketten troffen de douane-autoriteiten onder meer 31 duizend valse kopieën van Microsofts Windows Millennium editie en het Windows 2000 besturingssysteem aan. Bovendien werden tijdens de vangst tienduizenden kopieën van Symantec-software, waaronder het populaire Norton antivirusprogramma, in beslag genomen.
 
De autoriteiten spraken in een verklaring van 'nagemaakte software die bijna niet van de echte valt te onderscheiden'. De vervalste pakketten zijn afkomstig uit Taiwan en werden compleet geleverd met vervalste verpakkingen, handleidingen en echtheidskenmerken, waaronder gestempelde hologrammen en registratiecodes. Sommige pakketten droegen zelfs de waarschuwing 'Maak geen illegale kopieën van deze disk'.
 
De historische vondst is het resultaat van een achttien maanden durendeundercover-operatie, waarbij een agent van de Amerikaanse douane zich voordeed als een corrupte politiefunctionaris. Deze wendde voor, na te zijn 'omgekocht', containers met de vervalste software toe te laten tot de haven van Los Angeles. Inmiddels zijn vier personen in verband met de smokkelzaak aangehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.