IBM brengt security onder in één divisie

In een reactie op de 11 september-aanslagen gaat IBM wereldwijd zijn beveiligingsgerelateerde services onderbrengen in één divisie.

Volgens Big Blue is de vraag naar beveiligingsproducten en -diensten sinds de dramatische gebeurtenissen explosief toegenomen. Bovendien wijst IBM op de sterke groei (meer dan 10 procent per jaar) die de beveiligingsmarkt volgens onderzoeksbureau's als Gartner Dataquest en IDC tot 2005 zal doormaken.
IBM heeft een samenwerkingsverband gevormd met het bedrijf Kroll, dat is gespecialiseerd in beveiligingsconsultancy en -onderzoek. Gezamenlijk gaan de beide ondernemingen zich toeleggen op zowel computer- als informatiebeveiliging, alsook op de fysieke beveiliging van fabrieken en medewerkers.
 
In de nieuwe divisie worden de diverse beveiligingsactiviteiten van IBM samengebracht, waaronder die van de Tivoli softwaretak, evenals van de opslag- en servicestak. Bovendien wordt nauw samengewerkt met IBM's onderzoekslaboratoria om snel te komen tot nieuwe beveiligingstechnieken, waaronder biometrische identificatie. Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe operatie worden de drieduizend specialisten van IBM's Global Services-organisatie, waaronder de rampherstel-afdeling die vele New Yorkse bedrijven na de aanslagen van 11 september weer op de been heeft geholpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.