Ericsson zoekt naar investeerders

Ericsson is op zoek naar investeerders om volop meedoen aan de introductie van gprs, dat het mogelijk maakt grote hoeveelheden gegevens snel te verzenden.

Maar het ontbreekt nog steeds aan bedrijven die attractieve diensten en leuke speeltjes willen aanbieden. Telecomconcerns hebben na het debacle met de umts-veilingen geen geld om zelf nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Bovendien zullen meer bedrijven, zoals leveranciers van software, uitgeverijen en dergelijke, mee moeten doen om nieuwe diensten te ontwikkelen, zei vice-president Hans Krusel van Ericsson gisteren op een workshop in het Nederlandse hoofdkantoor in Rijen.
 
"Het grootste probleem dat we hebben is gebrek aan geld. We zoeken nieuwe partijen om nieuwe diensten te ontwikkelen. Wie gaat er investeren en wie gaat met wie samenwerken, dat zijn de vragen voor de komende tijd." Ericsson heeft het netwerk 'Ericsson Mobility World' opgericht om iedereen bij elkaar te krijgen en is daarmee inmiddels in zeventig landen actief.
 
Ter gelegenheid van de workshop demonstreerde een deelnemer aan het netwerk Anoto de 'chatpen'. Daarmee kunnen boodschappen op speciaal gerasterd papier kunnen worden geschreven. Een minuscuul cameraatje legt het geschrevene vast in een geheugen en stuurt het via bluetooth naar een gprs-telefoon. Die kan het bericht direct verzenden in de vorm van een e-mailtje. De pen kost ongeveer vijfhonderd gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.