Chinese overheid zet slot op internetcafé's

De Chinese overheid heeft meer dan zeventienduizend internetcafé's gesloten. Op nog eens 28 duizend locaties wordt speciale programmatuur geplaatst die de toegang tot het World Wide Web moet beperken.

In april dit jaar melddeVnunet al dat Chinese autoriteiten bezig waren met de voorbereidingen voor een grote schoonmaakactie onder café's voor met name de 'internet'-jeugd. De café's, die wereldwijd worden beschouwd als cultuurcentra voor vooral jongeren, hebben in China eerder het brandmerk gekregen van poelen des verderf. De schoonmaak is onder meer het gevolg van klachten van ouders die vermoeden dat hun kinderen zich virtueel tegoed doen aan porno, chatten, gokken en geweld.
 
Inmiddels mogen gemeenten geen licenties meer verstrekken aan nieuwe internetcafé-initiatiefnemers. Bovendien worden bestaande licentiehouders nauwlettend in de gaten gehouden. Ongeveer 20 procent van de in totaal 22,5 miljoen internetgebruikers in China zijn afhankelijk van de internetcafé's om toegang te krijgen tot het wereldwijde web.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.