GameCube en Xbox beleven goede eerste week

Microsoft en Nintendo hadden zich een slechtere aftrap kunnen voorstellen met hun nieuwe spelletjescomputers.

Zowel Microsofts Xbox als Nintendo's GameCube zijn amper een week na hun marktintroductie zo goed als uitverkocht. Dreigende recessie of niet, de consoles gaan als warme broodjes over de toonbank. Vrijwel alle grote Amerikaanse speelgoed- en warenketens zijn door hun Xbox- en GameCube-voorraad heen.
 
De exacte verkoopcijfers zijn niet bekend, en dus is ook niet duidelijk of het record van Sony met zijn Playstation 2, waarvan tijdens de introductie in één klap een half miljoen exemplaren werden verkocht, is gebroken. Wel is bekend dat Microsoft driehonderdduizend Xbox-computers heeft klaarstaan voor de eerste verkoopdagen. Voor de GameCube staat dit aantal zelfs op zevenhonderdduizend. Volgens Nintendo heeft de eerste verkoopdag 98 miljoen dollar aan inkomsten opgeleverd.
 
Dat cijfer moet de Japanse spelletjescomputer-producent als muziek in de oren klinken. Gisteren werd al bekend dat Nintendo over de fiscale eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst heeft geboekt van 278 miljoen dollar. De omzet bedroeg rond de 2,06 miljard euro, wat weinig afwijkt van de eerder afgegeven prognoses.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.