Managed hosting door True

GameCube en Xbox beleven goede eerste week

 

Microsoft en Nintendo hadden zich een slechtere aftrap kunnen voorstellen met hun nieuwe spelletjescomputers.

Zowel Microsofts Xbox als Nintendo's GameCube zijn amper een week na hun marktintroductie zo goed als uitverkocht. Dreigende recessie of niet, de consoles gaan als warme broodjes over de toonbank. Vrijwel alle grote Amerikaanse speelgoed- en warenketens zijn door hun Xbox- en GameCube-voorraad heen.
 
De exacte verkoopcijfers zijn niet bekend, en dus is ook niet duidelijk of het record van Sony met zijn Playstation 2, waarvan tijdens de introductie in één klap een half miljoen exemplaren werden verkocht, is gebroken. Wel is bekend dat Microsoft driehonderdduizend Xbox-computers heeft klaarstaan voor de eerste verkoopdagen. Voor de GameCube staat dit aantal zelfs op zevenhonderdduizend. Volgens Nintendo heeft de eerste verkoopdag 98 miljoen dollar aan inkomsten opgeleverd.
 
Dat cijfer moet de Japanse spelletjescomputer-producent als muziek in de oren klinken. Gisteren werd al bekend dat Nintendo over de fiscale eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst heeft geboekt van 278 miljoen dollar. De omzet bedroeg rond de 2,06 miljard euro, wat weinig afwijkt van de eerder afgegeven prognoses.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144956). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×