Verizon geeft vakbondsleden buyout

In een poging om nog eens tussen de zevenduizend en achtduizend mensen kwijt te raken, biedt Verizon mensen die lid zijn van een vakbond 'buyouts'.

De afgelopen tijd heeft Verizon met het ontslag van tijdelijke krachten, het terugbrengen van overwerktijd en met vervroegde pensionering al twintigduizend arbeidsplaatsen minder dan drie maanden geleden.
 
Het op een na grootste Amerikaanse telecombedrijf wil echter nog meer bezuinigen. Daarbij worden ontslagen van vakbondsleden uitgesloten: Verizon heeft weinig trek in georganiseerde acties. Een telecombedrijf is met strategische stakingen vrij gemakkelijk plat te leggen.
 
Verizon heeft nu 256 duizend mensen in dienst. "We vragen momenteel al onze managers om te kijken hoe ze hun takenpakket verder kunnen stroomlijnen", aldus woordvoerder Eric Rabe. Daarbij zullen gedwongen ontslagen vallen, maar als er mensen overbodig blijken te zijn die lid zijn van een vakbond, dan zal een 'riant pakket' worden aangeboden als ze vrijwillig vertrekken. Wat dat pakket precies inhoudt, wilde Rabe niet kwijt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.