Ericsson voorzichtig optimistisch

Ericsson is voorzichtig optimistisch over het komende jaar. Hoewel topman Kurt Hellstrom gisteren tijdens een vraaggesprek voor de televisie zei dat de netwerkverkopen op zijn best gelijk zullen blijven, zei hij toch geen zwartkijker te zijn.

"Je kunt net zo goed een verdere daling van de verkopen voorzien. Maar ik zie mogelijkheden genoeg voor een voorzichtige keer ten goede. Ik denk dan je ons daarom voorzichtig optimistisch kunt noemen."
 
Dat optimisme sprak ook uit zijn verwachting dat zijn verlieslijdende bedrijf in het nu lopende vierde kwartaal weer geld zal verdienen en dat die trend zich komend jaar zal voortzetten. Hellstrom sloot daarbij overigens een nieuwe ontslagronde niet uit, hoewel het bedrijf momenteel al bezig is met een reorganisatie die een op de vijf van de nu 22 duizend werknemers zijn baan gaat kosten.
 
Optimistisch was Hellstrom wel wat betreft umts: de levering van de toestellen ligt op schema en volgend jaar zullen ze al 10 procent van de omzet uitmaken. Dat aandeel zal in 2003 verder toenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.