Rambus trekt weer aan kortste eind

Geheugenchipproducent Rambus heeft in zijn slepende patentrechtzaken opnieuw een tegenslag opgelopen.

Dit keer was het een Amerikaanse federale rechter die de Duitse concurrent van de Amerikaanse chipmaker, Infineon, op belangrijke punten in het gelijk stelde. Daardoor is Rambus gedwongen een aantal patentclaims tegen twee categorieën van Infineon geheugenchips van tafel te halen.
 
Eerder deze week werd al bekend dat Rambus' zaak tegen het Zuid-Koreaanse Hunix over de vermeende inbreuk op een aantal dram-patenten ook al niet op rolletjes loopt. De districtsrechter in Californië heeft in deze zaak vrijwel alle eisen van de Amerikaanse chipproducent afgewezen en bovendien een aantal claims op de langere baan geschoven. Hynix beschouwt de uitkomsten tot dusverre dan ook als een overwinning, hoewel de kans reëel is dat de Koreaanse halfgeleiderproducent toch gedwongen zal wordt royalties aan Rambus af te dragen. Mede daardoor legt ook Rambus de voorlopige uitslag van deze rechtszaak in zijn voordeel uit.
 
Tot dusverre is Rambus in zijn juridische kruistocht over de vermeende inbreuken op zijn dram-chipontwerp niet onverdeeld succesvol geweest. Weliswaar heeft het Zuid-Koeraanse Samsung, 's werelds grootste producent van dram's, het patent van Rambus erkend en betaalt het daarvoor ook netjes de royalties, dit geldt niet voor concurrenten als Micron Technology, Hynix en Infineon. Het ziet er naar uit dat de laatste twee in het aanhoudende juridische gevecht met Rambus, voorlopig aan het langste eind trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.