Gematigde groei voor markt standaardsoftware

De wereldwijde markt voor standaardsoftware zal dit jaar met slechts 6,8 procent groeien.

Dit blijkt uit cijfers van IDC. De cijfers blijven ver achter bij de aanvankelijke voorspelling van het it-onderzoeksbureau: 12 procent groei. Maar de aanhoudende economische tegenwind en de aanslagen van 11 september hebben de verwachtingen danig gedrukt. Voor volgend jaar voorspelt IDC een wereldwijde groei van 11,8 procent, eveneens fors minder dan de 15 procents toename die eerder werd geprognotiseerd.
 
IDC heeft de markt voor standaardsoftware opgesplitst in drie segmenten: applicaties, applicatie-ontwikkeling en -toepassing, en systeeminfrastructuur-software. Al deze terreinen lopen klappen op, met als uitschieter de markt voor applicatie-ontwikkeling en -toepassing. Deze neemt dit jaar slechts met 4,7 procent toe, terwijl eerder op 15,2 procent was gerekend.
 
De applicatiemarkt groeit volgens IDC met 9,4 in plaats van met 12,7 procent. Voor volgend jaar wordt een groei van 9,1 procent voorspelt, terwijl eerder op een toename van 14,6 procent was gerekend. Voor de systeeminfrastructuur-software gaat het onderzoeksbureau tenslotte uit van een groei van 4,6 procent dit jaar, de prognose was 8,4 procent. Voor volgend jaar rekent IDC op een toename van 11,8 procent, hetgeen slechts 1,2 procent lager is dan eerder was voorspeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.