Managed hosting door True

Intel boekt winst op terrein Terahertzchip

 

Intel onthult tijdens de International Electron Device Meeting in Washington DC volgend weekend, voor het eerst zijn Terahertz-technologie.

De chipgigant hoopt de eerste Terahertz-processoren tegen 2007 op de markt te kunnen brengen. De Thz-chips zouden over een 25 keer zo grote transistordichtheid beschikken en tien keer zo rap zijn als de huidig snelste processoren, terwijl het energieverbruik op hetzelfde lage peil blijft. De nieuwe transistor-architectuur is opgebouwd uit nieuwe materialen, die een snelheid van een triljoen cycli per seconde toestaan. Bovendien is degatebreedte van de nieuwe processor 15 nm, terwijl die van de huidige chips meestal rond de 70 nm zit.
 
Het belangrijkste sleutelelement binnen de nieuwe Thz-chip is een nieuwe methode om de hitte zo laag mogelijk te houden, terwijl tegelijkertijd steeds meer transistoren op één chip worden geplaatst. De nieuwe architectuur bevat bovendien een nieuwe ultradunne 'high k dielectric' laag tussen degate van de transistors en de rest van de chip. Het nieuwe materiaal vervangt de tot dusverre gebruikelijke Sillicon Dioxide en heeft een extreem isolerende werking.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/144992). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×