Rambus worstelt in rechtszaak tegen Hynix

De rechtszaak die chipproducent Rambus heeft aangespannen tegen het Zuid-Koreaanse Hynix Semiconducor over de inbreuk op zijn chippatenten, verloopt nogal stroef.

Met name als de zaak wordt bekeken vanuit het perspectief van de Amerikaanse chipproducent. De districtsrechter in Californië heeft vrijwel alle eisen van Rambus afgewezen en bovendien een aantal claims op de langere baan geschoven. Hynix beschouwt de uitkomsten tot dusverre als een overwinning, maar de kans is reëel dat de Koreaanse halfgeleiderproducent toch gedwongen wordt royalties aan Rambus af te dragen. Mede daardoor legt ook Rambus de voorlopige uitslag van de rechtszaak in zijn voordeel uit. De kans is echter groot dat het vonnis van de districtsrechter de Amerikaanse halfgeleiderfabrikant uiteindelijk weinig zal opleveren, of het moet het niet hoeven betalen van de proceskosten zijn.
Tot dusverre is Rambus in zijn juridische kruistocht over de vermeende inbreuken op zijn dram-chipontwerp niet onverdeeld succesvol geweest. Weliswaar heeft het Zuid-Koeraanse Samsung, 's werelds grootste producent van dram's, het patent van Rambus erkend en betaalt het daarvoor ook netjes de royalties, dit geldt niet voor concurrenten als Micron Technology, Hynix en Infineon. De laatste heeft zelfs al een juridische overwinning op zijn conto staan, waartegen Rambus overigens weer in hoger beroep is gegaan. Afhankelijk van de uitkomst van dit hoger beroep zal blijken of Rambus ook in de zaak tegen Hynix nog goede papieren heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.