Restanten L&H in handen van ScanSoft

Het leeuwendeel van de boedel van het failliete L&H is voor 47,3 miljoen euro verkocht aan ScanSoft, producent van software voor digitale afbeeldingen.

De deal markeert het definitieve einde van het eens zo veelbelovende Belgische spraaksoftwarebedrijf L&H, dat door mismanagement en een reeks van fraudezaken ten onder is gegaan. Al ruim een jaar verkeerde het bedrijf in surséance. Een drietal kleinere bedrijfsonderdelen is overgegaan in handen van een aantal bieders voor een totaal van circa 5,4 miljoen euro.
 
Opgeteld bij de verkoop van eerdere bedrijfsonderdelen, komt de totale opbrengst van de verkoop van L&H op 168 miljoen euro. Maar vanwege de operationele en gerechtelijke kosten, blijft er slechts 56 miljoen euro over voor de schuldeisers. Die hadden gezamenlijk een bedrag van 560 miljoen dollar uitstaan.
 
ScanSoft krijgt met de overname van de restanten van Lernout & Hauspie onder meer het pc-spraakherkenningsprogramma Dragon Naturally Speaking in handen. Ook wordt ScanSoft eigenaar van de L&H-technologie die algemeen wordt beschouwd als de beste in zijn soort voor het omzetten van computertekst in synthetische spraak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.