IBM Microelectronics ontslaat duizend mensen

IBM ontslaat duizend medewerkers in de chipproductie-divisie, dat is bijna 5 procent van het totale aantal van die afdeling.

Als reden voert IBM de wereldwijde daling van de markt aan. In een financiële mededeling waarschuwde het bedrijf zijn investeerders dat de prestaties van de chipdivisie de winst van de hele onderneming aantast.
 
Andere grote chipproducenten, zoals Intel, hebben dit jaar al duizenden mensen buiten de deur gezet om te bezuinigen. IBM's chipafdeling is tot nu toe nog redelijk buiten schot gebleven, doordat er veel intern (tussen de verschillende divisies) wordt verkocht. Maar nu de verkopen aan derden duidelijk beginnen terug te lopen en herstel van de chipmarkt pas in de tweede helft van volgend jaar wordt verwacht, ziet het zich ook genoodzaakt te snijden in het personeelsbestand.
 
IBM probeert de werknemers te herplaatsen op andere afdelingen. Het grootste gedeelte van de ontslagen valt in New York en Vermont. Het bedrijf maakt een verscheidenheid aan chips, waaronder microprocessors enhigh speedcommunicatiechips. Bij het bedrijf werken in totaal ongeveer 21.500 mensen.
 
Vorige maand liet de Semiconductor Industry Associaton weten dat de wereldwijde chipverkopen dit jaar uitkomen rond de 140 miljard dollar. Vorig jaar was dat nog 205 miljard dollar. Volgens de handelsorganisatie Semiconductor Equipment and Materials International komt er een eind aan de malaise nu de verkoop van chipproductie-apparatuur weer stijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-30T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.