Herstel op handen voor wereldwijde chipmarkt

Er lijkt enig herstel op te treden in de verkoop van chips. Over de maand oktober werden 2,5 procent meer processoren verkocht dan de maand ervoor.

Dit blijkt uit cijfers van de Semiconductor Industry Association (SIA). Over de maand oktober ging wereldwijd voor 10,43 miljard dollar aan chips over de toonbank, een positief cijfer vergeleken met de afgelopen drie maanden toen slechts een terugval in chipverkopen kon worden genoteerd. Toch ligt de verkoop van chips over oktober 2001 nog altijd 44,1 porcent lager dan over dezelfde maand vorig jaar.
 
De SIA blijft bij zijn eerder uitgesproken verwachting dat de mondiale chipverkoop dit jaar vergeleken met 2000 met 31 procent zal krimpen naar 141 miljard dollar. Maar het vierde kwartaal van 2001 zal volgens de SIA toch een klein herstel markeren, vooruitlopend op een groeipercentage van 6,3 procent voor volgend jaar en een toename in de verkopen van 21 procent in de jaren erna.
 
Vergeleken met september steeg de chipverkoop in de Amerika met 3,1 procent naar 2,51 miljard dollar, in Europa met 5 procent naar 2,2 miljard dollar en in Azië met 4 procent naar 3,37 miljard dollar. Alleen Japan viel terug: met 2,6 porcent naar 2,34 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.