Managed hosting door True

HP presenteert platte 'Powerbar'-servers

 

Hewlett-Packard onthult vandaag zijn 'platte' Powerbar-servers, uitgerust met processorkaarten die HP's PA-Risc-chip kunnen ondersteunen.

In een later stadium kan de 'Powerbar' in hetzelfde chassis tegelijkertijd met de Risc-processor ook de IA-32 Pentium- en IA-64 Itanium-processoren van Intel ondersteunen. De nieuwe platte serverlijn van HP omarmt daarnaast de door de telecomindustrie ontwikkelde CompactPCI-specificaties en onderscheidt zich daardoor van de platte serverontwerpen van onder meer RLX Technologies.
 
Hoewel de 'low end'-servermarkt in een crisis verkeert, is er volgens de laatste cijfers van onderzoeksbureau IDC nog volop ruimte voor groei vanrack mounted en platte servers. Volgens IDC zal het aantal verkochte platte servers in 2005 zijn toegenomen naar twee miljoen, goed voor een jaarlijkse omzet van vijf miljard dollar. Daarmee vertegenwoordigen de platte servers 23 procent van de totale instapmarkt voor servers.
 
De eerste Powerbar-server van HP bestaat uit een bc1100 processor, die is uitgerust met een Intel 700MHz Pentium III processor, 512 MB geheugen en een 30 GB harde schijf. Vanaf volgend jaar zullen de Powerbars naar verluidt HP's PA-Riscchips ondersteunen, evenals het HP-UX besturingssysteem. De eerste Powerbars draaien onder Linux. Over enkele weken komt ook de ondersteuning voor Windows 2000 beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/145080). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×