Excite@Home mag stoppen met internetservice

Internetprovider Excite@Home mag de stekker trekken uit zijn breedbandservices. Daarmee dreigt circa de helft van de Amerikaanse gebruikers verstoken te blijven van hun snelle toegang tot het world wide web via de kabel.

Dit heeft een Amerikaanse rechter beslist in een zaak die was aangespannen door de Federal Communications Commission (FCC). Volgens de FCC zouden miljoenen Amerikanen door de maatregel worden gedupeerd, maar volgens de rechter is het in surséance verkerende Excite@Home gerechtigd de contracten met kabelbedrijven over het leveren van services voor internettoegang te negeren.
 
De drie grote kabelconcerns in de VS, Comcast, AT&T en Cox Communications, kopen de breedbandservices van Excite@Home, die ze vervolgens 'doorverkopen' aan hun klanten. In totaal gaat het om 45 procent van het totale aantal Amerikaanse internetgebruikers die via de kabel toegang krijgt tot het wereldwijde net.
 
De drie kabelconcerns hebben eerder al aangegeven dat ze afwillen van het in financiële zorgen verkerende @Home als internetpartner en daarvoor in de plaats een eigen infrastructuur willen opzetten. De moeder van Excite, AT&T, heeft al aangekondigd dat het na een faillissement van haar dochter, de boedel zal overnemen om een nieuwe hogesnelheid-internettak op te zetten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.