EMC neemt afscheid van data-opslag engineer

Computerengineer Moshe Yanai heeft het veld moeten ruimen, omdat EMC zich meer op software-ontwikkeling wil gaan richten. Yanai is mede verantwoordelijk voor EMC's huidige sterke positie op de data-opslagmarkt.

Dit meldt The Wall Street Journal. De zakenkrant vernam via ingewijden dat er een ruzie gaande was tussen EMC-topman Joseph Tucci en Moshe Yanai, wiens uitvindingen EMC hebben gepositioneerd als marktleider in gegevensopslag. Het conflict tussen de beide prominenten spitst zich naar verluidt toe op de koerswijzingen die het topmanagement met het concern wil inslaan: meer software-ontwikkeling in plaats van alleen gegevensopslag-producten.
 
Tucci komt met zijn plannen op het moment dat EMC sterk te lijden heeft onder de dalende prijzen in de opslagsector. Daarnaast is er een groeiende behoefte aan uiteenlopende hardware- en softwareproducten van uiteenlopende leveranciers binnen netwerkomgevingen. De EMC-topman wil met het aanbieden van een eigen mix op deze behoefte bij de afnemers inspelen.
 
Yanai, een voormalig Israëlisch tankcommandant, heeft nog niet op zijn vertrek willen reageren. Hij zou bij zijn afscheid een bepaald percentage van zijn hardware-uitvindingen hebben meegekregen. De best verkochte daaronder was de Symmetrix-lijn, die jaarlijks ongeveer vijf miljard dollar opbracht. Volgens ingewijden zou Yanai zijn zorg hebben uitgesproken over de nieuwe softwarekoers van EMC. De programmatuur draait ook op systemen van concurrerende leveranciers en zou daardoor volgens Yanai de noodzaak om EMC-hardware aan te schaffen ondermijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.