Micron in gesprek met noodlijdend Hynix

Micron Technology wil onderhandelen met de noodlijdende Zuid-Koreaanse halfgeleiderfabrikant Hynix Semiconductor over een mogelijke strategische alliantie.

Dit meldt The Wall Street Journal. Sommige analisten gaan ervan uit dat Micron aanstuurt op het binnenhalen van de productiefaciliteiten van Hynix. Beide bedrijven bevestigen dat er sprake is van 'verkennende' gesprekken, maar willen vooralsnog niet uitweiden over de details daarvan.
 
Mogelijk is Micron uit op alle dertien productiefaciliteiten van Hynix. Daarmee zou het Amerikaanse chipconcern qua productiecapaciteit in één keer een voorsprong nemen op rivalen als Rambus en het Duitse Infineon. Bovendien zou Micron via een eventuele overname van Hynix direct een stevige positie verwerven op de Aziatische markt. Volgens analisten bedraagt de waarde van Hynix op dit moment rond de drie miljard dollar.
 
Hynix is de op drie na grootste producent van geheugenchips, waarvan de markt op dit moment in een diepe crisis verkeert. Samen met het eveneens Koreaanse Samsung, heeft de halfgeleiderfabrikant de afgelopen jaren veel capaciteit overgenomen van de Japanse dram-fabrikanten die eens de markt voor geheugenchips domineerden. Maar door de oplopende schulden van de Japanse concerns en de aanhoudende prijserosie, slaagden de beter geëquipeerde Koreaanse halfgeleiderfabrikanten erin een aanzienlijk marktaandeel te veroveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.