Umts-aanbieders krijgen belastingvoordeel

De Franse overheid put zich uit in het creëren van aantrekkelijke belastingvoorwaarden voor potentiële aanbieders van umts-netwerken.

Volgens de laatste taxsurprise van de Franse regering hoeven de aanbieders van de nieuwe derde generatie netwerken slechts één procent belasting af te dragen over de omzet op al hun umts-gerelateerde activiteiten, of het nu gaat om dataverkeer, e-commerce-verdiensten of advertentie-inkomsten. Met de drastische maatregel wil de Franse overheid een dreigend fiasco van de umts-veiling afwentelen. Tot op heden lopen de aanbieders niet over van enthousiasme en zit de regering opgezadeld met een oningevulde rekening van 619 miljoen euro.
 
Inmiddels is duidelijk dat de tweede mobiele leverancier van Frankrijk, Bouygues, zo goed als zeker gaat toehappen, nu de overheid met dit uitbundige financiële cadeau over de brug is gekomen. Maar Deutsche Telekom en het Spaanse Telefónica hebben hun desinteresse in de Franse umts-markt herhaald en datzelfde geldt voor Telecom Italia. Het Britse Vodafone heeft op zijn beurt al een Franse 3g-licentie op zak. Een aantal analisten mikt nu op het Japnse NTT Docomo als vierde mobiele aanbieder op de Franse markt, ook al omdat het schuldenbelaste KPN voorlopig voldoende problemen met zichzelf heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.