Chipontwerper ARM ziet nog geen opleving

De Britse chipontwerper ARM verwacht over het huidige vierde kwartaal ongeveer dezelfde omzetcijfers als over het achterliggende derde kwartaal.

Daaruit trekt ARM de conclusie dat de wereldwijde opleving van de chipmarkt nog niet voor de deur staat. Microprocessoren die zijn gebaseerd op het ontwerp van ARM, worden in ongeveer driekwart van 's werelds mobiele telefoons toegepast.
 
Volgens ARM-topman Warren East loopt de omvang van de verkoop van ontwikkelingssystemen, die door de chipfabrikanten worden gebruikt om nieuwe chipsystemen te maken, ongeveer in gelijke pas met die over het derde kwartaal. De verkoop van de systemen wordt beschouwd als een van de belangrijkste indicatoren voor de activiteiten in de halfgeleiderindustrie.
 
Over het derde kwartaal boekte ARM, dat redelijk ongeschonden de chipcrisis lijkt door te komen, een 4 procent hogere omzet van 60,4 miljoen euro. Maar volgens ceo East is het nog steeds een hele inspanning om nieuwe licenties te verkopen aan de afnemers. Een van de belangrijkste daarvan is chipgigant Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.