Internetten in de lucht

Vliegtuigfabrikant Boeing heeft een pact gesloten met drie grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen voor het gebruik van internet in het vliegtuig.

De maatschappijen die zich bij de vliegtuigbouwer hebben aangesloten zijn American Airlines, United Airlines en Delta Airlines. Vanaf halverwege volgende jaar zullen vijftienhonderd toestellen van deze maatschappijen zijn uitgerust met internetaansluitingen. Passagiers krijgen vanaf dat moment de mogelijkheid vanuit hun vliegtuigstoel email te verzenden en te ontvangen en te zoeken op het internet of intranet.
Vorig jaar beet Air Canada het spits af met een proef met internet in alle Boeings van het type 767. Deze proef is inmiddels beëindigd en wordt op dit moment geëvalueerd.
Het internetprogramma wordt verzorgd en gecoördineerd door Boeing-dochter Connexion. Maar Connexion is niet de enige die internetdiensten in vliegtuigen aanbiedt. Ook Tenzing Communications, dat net als Boeing zijn thuisbasis in Seattle heeft, is actief op het gebied van internet in de lucht. Tenzing heeft inmiddels al samenwerkingsverbanden gesloten met Singapore Airlines, Cathay Pacific en Virgin Atlantic. Ook Airbus zou een oogje hebben laten vallen op Tenzing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.