Via Networks voor de rechter gedaagd

Een groep Amerikaanse beleggers heeft Via Networks voor de rechter gedaagd. Ze beschuldigen het internetbedrijf van onjuiste en misleidende informatieverschaffing in het prospectus.

Via Networks werd in februari 2000, op het hoogtepunt van de internethype, door onder meer Fortis naar de beurs gebracht in Amsterdam en in New York. Zoals zoveel internetaandelen is ook de waarde van Via Networks zwaar gekelderd en zijn beleggers voor miljarden het schip in gegaan.
 
Volgens de raadsman van de beleggers, Fred Isquith, sluit de rechtszaak naadloos aan bij het justitiële onderzoek dat nu in New York loopt tegen een aantal zakenbanken en hun rol bij emissies eind jaren negentig.
 
In Nederland sleepten beleggers World Online en de begeleidende emmissiebanken, waaronder ABN Amro, voor de rechter vanwege schimmige informatie in het prospectus. Daarin stond slechts in tamelijk verhullende bewoordingen dat Nina Brink al voor de beursgang een deel van haar aandelen had verkocht tegen een koers van 4 dollar, minder dan een tiende van de emissiekoers van 43 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.