AT&T investeert een miljard dollar in 3g

HAARLEM- AT&T Wireless Services gaat een miljard dollar investeren in het upgraden van zijn netwerk om het geschikt te maken voor de derde generatie mobiele telefonie.

Het bedrijf is op dit moment bezig om zijn netwerk geschikt te maken voor gprs, de tussenvorm op weg naar 3g. Ceo John Zeglis zei gisteren op een bijeenkomst met investeerders dat zijn bedrijf daar nog een 'paar honderd miljoen' dollar meer aan zal uitgeven dan de 2,5 miljard dollar die eerder was aangegeven.
 
De opwaarderingen moeten niet alleen zorgen voor veel hogere transmissiesnelheden waardoor mobiel internet mogelijk wordt, maar ook voor meer capaciteit waardoor meer bellers van hetzelfde netwerk gebruik kunnen maken.
 
Het bedrijf heeft, in tegenstelling tot de meeste telecombedrijven, een goed jaar achter de rug. Zeglis zei gisteren in Florida dat zijn bedrijf dit jaar een omzet zal behalen van om en nabij de twaalf miljard dollar, waarmee een groei van ruim boven de 30 procent wordt gerealiseerd. Concrete winstcijfers noemde Zeglis niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.