Dramproducent Mostel zegt nee tegen Infineon

De Taiwanese halfgeleiderproducent Mostel Vitelic ziet af van een mogelijke joint venture met het Duitse Infineon. De reden hiervoor is dat het Koreaanse Samsung en Hynix met succes een prijsverhoging voor dram's hebben doorgevoerd.

Mostel is een van de vijf in Taiwan gevestigde halfgeleiderfabrikanten die het afgelopen jaar geplaagd zijn door een reeks van prijsverlagingen. Langzaam maar zeker leek Mostel daardoor in de handen van Infineon gedreven te worden. Maar na de succesvolle onderhandelingen van Samsung en Hynix met de belangrijkste Amerikaanse pc-producten, waarbij een prijsverhoging van 10 procent voor dram's werd afgesproken, hoopt Mostel weer op eigen houtje door te kunnen gaan.
 
Het is echter nog maar de vraag of Mostel daarbij een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Analisten zijn vrijwel unaniem van mening dat de kleinere dram-producenten - waarvan Mostel er een is - alleen kunnen overleven als ze allianties aangaan met grotere partners. Bovendien is binnen de wereldwijde dram-markt al een consolidatie aan de gang. De gesprekken die gaande zijn tussen het noodlijdende Koreaanse Hynix en het Amerikaanse Micron Technologies zijn daarvan op dit moment het meest aansprekende voorbeeld. Mochten Hynix en Micron tot overeenstemming komen, dan neemt deze nieuwe joint venture 40 procent van de wereldwijde dram-markt voor zijn rekening en heeft Mostel, als kleine speler, weinig meer in de melk te brokkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.