Handheldproducenten dagen elkaar uit

De handheldproducenten Handspring, Compag en Palm bevechten elkaar rond de feestdagen met een reeks van prijskortingen.

Handspring heeft de prijs voor zijn Visor Edge, die momenteel rond de 299 dollar ligt, verlaagd met 30 dollar. Bovendien levert Handspring als extra een gratis module bij elk Visor-model die niet tot de categorie Visor Deluxe behoort. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een elektronisch golfspel of woordenboek
 
Met zijn vergaande kortingen en aanbiedingen, tracht Handspring de eerder vorige week aangekondigdediscount-acties van rivalen Palm en Compaq te overtreffen. Palm liet weten de prijs voor zijn m125 handheld met 50 dollar te verlagen naar 199 dollar, terwijl Compaq een korting van 50 dollar bekendmaakte voor zijn nieuwste iPaq-apparatuur.
 
De vergaande kortingen binnen de handheldsector tekenen de intensieve strijd om marktaandeel die er momenteel tussen de diverse concurrenten gaande is. Het vierde kwartaal, met daarin de belangrijke feestdagen, staat traditioneel te boek als de periode met de hoogste omzet van het jaar. Via de vergaande prijsreducties en aanbiedingen willen Handspring, Compaq en Palm het 'succeskwartaal' veilig stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.