Oracle en Sun nemen het op tegen IBM

Oracle en Sun Microsystems nemen het gezamenlijk op tegen IBM met een mainframe-alternatief voor hoog volume transacties en datawarehouse-systemen.

Met het mainframe-alternatief wil de Sun/Oracle-combinatie potentiële klanten onder andere voorzien van clustertechnologie, migratieservices en gedetailleerde implementatiegidsen. Sleutelcomponent van het alternatief is een gedetailleerde beschrijving over de integratie van SunTone platforms met de Cluster Platform 15K server en Oracle's 9i Real Application Clusters (Rac).
 
Begin vorige week maakte Oracle diverse productaankondigingen rond Rac bekend. Volgens Sun is Rac de eerste technologe die clustercapaciteit beschikbaar stelt voor gedistribueerde platforms. Voorheen was de technologie alleen geschikt voor mainframes. De diverse aankondigingen omvatten verder partnerships van Oracle met hardwareleveranciers als Sun, Compaq en HP, voor de levering van gecertificeerde configuraties voor Rac op de diverse hardwareplatforms (Windows, Unix en Linux).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.