Managed hosting door True

Fusie HP/Compaq hangt aan zijden draadje

 

De acquisitie van Compaq door HP is nog onzekerder geworden nu de grootste aandeelhouder, de Packard-stichting, van plan is tegen de overname te stemmen.

De Packard-stichting heeft ongeveer 10 procent van de aandelen HP in handen en is daarmee als grootste aandeelhouder een centrale speler in het wel of niet doorgaan van de Compaq-deal. Volgens analisten kan de weigerachtige houding van de stichting bij andere aandeelhouders de doorslag geven om geen goedkeuring aan de overname te verlenen. Daardoor ontstaat een zwaan-kleef-aan effect en is de 25 miljard dollardeal gedoemd te mislukken.
 
Compaq en HP hebben teleurgesteld gereageerd op de voorgenomen beslissing van de stichting. Het niet doorgaan van de deal zou voor met name HP-ceo Carly Fiorina, een van de belangrijkste voorvechtsters van de overname, een zware tegenslag betekenen en wellicht zelfs haar positie in gevaar brengen.
 
Vlak na de aankondiging van de voorgenomen overname, plaatsten vele analisten al vraagtekens bij het slagen ervan. Een van de tegenargumenten luidt, dat HP zich met een overname van Compaq teveel gaat concentreren op de pc- en 'low end'-servermarkt, waardoor de tot dusverre succesvolle printeractiviteiten dreigen onder te sneeuwen. Door de eventuele 'nee'-stem van de Packard-stichting is het aantal aandeelhouders dat tegen de overeenkomst stemt opgelopen naar 18 procent. HP en Compaq hebben verklaard koste wat het kost door te gaan met de deal, maar het is de vraag wie zich nu tegen de wil van de familie Packard durft op te werpen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/145208). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×