Agere doet chipdivisie over aan Lattice

Agere's communicatiechip-divisie komt voor 250 miljoen dollar in handen van Lattice Semiconductor.

Met de overname komt ook Agere's chipreeks vanfield programmable gate array (Fpga), die worden toegepast in communicatie-producten, in handen van Lattice. Bovendien legt Lattice met de acquisitie de hand op een aantal kostbare patenten die uniek zijn voor de Agere-processoren. Overigens houdt Agere toegang tot een deel van de technologie die aan Lattice wordt verkocht.
 
Vorige week maakte halfgeleiderfabrikant Agere Systems bekend dat het opnieuw gaat snijden in zijn personeelsbestand. Nadat in april al tweeduizend en in juni al vierduizend ontslagen werden aangekondigd, die het bedrijf een jaarlijkse besparing van 520 miljoen dollar moet opleveren, komen nu nog eens circa 950 medewerkers op straat te staan. Net als zijn rivalen, heeft Agere last van de scherpe terugval in de vraag naar chips en producten. De verkoop van zijn communicatiechip-divisie levert Agere de nodige extra contanten op om zijn noodlijdende cashpositie te verbeteren.
 
Om de communicatiechip-activiteiten van Agere een goede start te geven, gaat Lattice honderd personeelsleden van Agere's Fpga-divisie inhuren.Verwacht wordt dat de overname in het eerste kwartaal van volgend jaar wordt afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.