Bank One gaat over op Microsofts .Net

Een van de grootste financiële holdings in de VS, Bank One, gaat zijn webdiensten baseren op de .Net-architectuur van Microsoft. De overeenkomst is dertig miljoen dollar waard.

De koopsom betreft een project dat drie jaar loopt. Die periode wil Bank One applicaties bouwen die via internettechnologie zijn klanten op allerlei manieren weet te bereiken: via het web, via mobiele telefoons, digitale televisie en noem maar op. Er komen diensten die rekeningbeheer, betalingen en beleggingshandelingen mogelijk maken op die volledige reeks communicatieapparatuur.
 
Microsoft heeft hiermee een grote vis binnengehaald. Bank One, met zestig miljoen klanten, is de eerste grote onderneming die publiekelijk meldt voor .Net te hebben gekozen. De onderneming gaat .Net Alerts en MSN online adverteren gebruiken.
 
Don Box, uitvinder van het Soap-protocol, vindt dat Microsoft in zijn strategie nog niet dekiller-app bij zijn webdiensten heeft zitten. "Er moet nog heel wat werk worden verricht, ook al hebben ze goeie ideeën. Het kan nog wel een jaar duren voordat ze iets hebben waarvoor ontwikkelaars warm lopen, maar misschien ook slechts een week."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-17T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.