Managed hosting door True

Senaat kritisch over Microsoft-schikking

 

De Amerikaanse Senaat heeft scherpe kritiek op de schikking van het ministerie van Justitie en Microsoft. Dit bleek gisteren tijdens een hoorzitting.

De juridische senaatscommissie legde Charles James, assistent-officier van Justitie, het vuur aan de schenen over de door georkestreerde schikking. Senator Patrick Leahy uitte wederom zijn oordeel dat de schikking niet afdoende is en bovendien moeilijk afdwingbaar is doordat het teveel mazen bevat. Microsoft zou hierdoor kunnen volharden in zijn gedrag.
 
Dat is namelijk reeds eerder gebeurd. In de voorgeschiedenis van de rechtszaak hadden Microsoft en Justitie een verklaring van goed gedrag getekend. Die overeenkomst bevatte echter diverse mazen, onder meer door vage formuleringen, die de softwareproducent heeft benut.
 
Assistent-officier van Justitie Charles James verdedigde de schikking met Microsoft onder meer door te verwijzen naar het beperkende oordeel van het hoger beroepshof. Die heeft een deel van de aanklachten afgewezen, maar de beschuldiging van illegale monopolie-handhaving en uitbreiding erkend.
 
De antitrustzaak ligt nu bij districtsrechter Colleen Kollar-Kotelly die zich buigt over de strafmaat en beide partijen heeft aangespoord om tot een schikking te komen. De hoorzitting van de Senaatscommissie heeft overigens geen juridische rol en zal dan ook weinig tot geen invloed hebben op de uiteindelijk afloop van de rechtszaak.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/145260). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×