Sun sluit consultancy-pact met PWC

Sun Microsystems slaat de handen ineen met Price Waterhouse Coopers. De twee zijn de komende drie jaar voorkeurspartners voor relatiebeheer-software (crm).

Sun zal de adviestak van PWC promoten als consultant voor crm-projecten in het kader van zijn Global Solutions Alliance. PWC op zijn beurt zal zijn klanten adviseren Suns servers te gebruiken.
 
De twee bedrijven hebben hiernaast ook een verdeling gemaakt wie welke soort klanten benadert. Dit wordt overzien door een gezamenlijke toezichtscommissie. De kersverse partners verwachten dat hun samenwerking gedurende de looptijd van drie jaar enkele miljarden dollars aan omzet zal genereren.
 
Deze samenwerking verhoogt de druk op serverleveranciers als IBM, Hewlett-Packard en Compaq die hun dienstenactiviteiten uitbouwen. Ironisch genoeg probeerde HP in september vorig jaar de adviestak van PWC in te lijven voor de eigen diensten-uitbouw.
 
Tot op heden boekt IBM met zijn Global Services-divisie het meeste succes met het op eigen houtje vergroten van zijn dienstenbereik. Sun heeft hier al meermaals kritiek op geuit; een dergelijke strategie zou dienstverlenende partners vervreemden of zelfs afstoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.