Managed hosting door True

Concurrenten Microsoft sluiten aan bij Sun

 

Opnieuw hebben zeven grote concerns zich aangesloten bij Suns alternatief voor Microsofts Passport netwerk-identificatiesysteem, het Liberty Alliance Project.

Het gaat niet om kleine bedrijven: American Express, AOL Time Warner, France
Telecom, General Motors, Hewlett-Packard, MasterCard International en een grote bank waarvan de naam gisteren nog niet werd bekendgemaakt.
 
Het project is bedoeld om net als bij het paspoort van Microsoft internetgebruikers in staat te stellen om met één en dezelfde loginprocedure bij alle aangesloten bedrijven 'binnen te komen'. Hoewel Sun en Microsoft concurrenten zijn, is het nog altijd niet uitgesloten dat de softwaregigant ook aansluiting bij het project zoekt. De gesprekken daar over zijn nog altijd gaande, aldus Microsoft-woordvoerder Tim Pilla. "Uiteindelijk streven we hetzelfde doel na. De deur staat nog altijd open".
 
Belangrijk geschilpunt is dat Sun en zijn medestanders vinden dat het paspoort moet zijn gebaseerd op open standaarden en dat is niet het geval bij Passport. Maar Sun lijkt Microsoft voor een lastige keuze te stellen. Eerder al sloten namelijk reuzen als Bell Canada, Global Crossing, Nokia, NTT Docomo, Sony, Vodafone, United Airlines, Openwave Systems, RealNetworks en RSA Security zich bij het Liberty Alliance Project aan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/145328). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×