Ebay toont zich 'recession proof'

Volgens ceo Meg Whitman heeft eBay tot dusverre geen last ondervonden van de afzwakkende economie. Ze bestempelde haar bedrijf in een interview met een analist van W.R.

Hambrecht als bijnarecession proof. Volgens Whitman hebben de klanten van eBay hun productscoop gewijzigd naar de meer waarde-georiënteerde goederen, zoals computers en elektronica, waar kopers via de online veiling gemakkelijk prijsbesparingen op kunnen boeken.
Ebay ziet vooral kansen in de markt voor verzamelingsobjectecten, zoals munten en postzegels. Volgens Whitman worden op dit moment slechts 5 project van deze objecten online verhandeld. Ebay heeft tot dusverre, anders dan eerder door analisten was voorspeld, opvallend weinig last gehad van nichespelers die in deelsectoren marktaandeel van het belangrijkste online veilinghuis zouden afsnoepen. Volgens Whitman boekt eBay in alle categorieën, of het nu om juwelen of andere waren gaat, de grootste omzet via het net in vergelijking met andere online spelers. Whitman wijst er tenslotte op dat internationale expansie een belangrijk doel zal zijn in de toekomst van het online veilinghuis, omdat volgens haar de platforms gemakkelijk van de ene naar de andere taal zijn over te dragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.