Nieuwe beveiligingsproducten van HP

Hewlett-Packard introduceert nieuwe versies van beveiligingssoftware voor e-commerce. Ook komt het concern met nieuwe diensten en sluit het verschillende allianties om beter te kunnen inspelen op de behoeften van bedrijven die hun technische infrastructuur willen beschermen als zij zakendoen via het internet.

Een eerste product is Virtualvault 4.5, een nieuwe versie van het besturingssysteem dat geschikt is voor web-servers die zijn gebaseerd op Apache, op HP's eigen Bluestone web-server en PKI. Virtualvault biedt niet alleen bescherming tegen ongewenste indringers vanaf het internet of intranet, het houdt ookhackers tegen die met een mobiel apparaat, via een draadloze verbinding, willen inbreken.
Ook komt HP met Webproxy 2.0, datfront-end bescherming biedt aan web servers. Diverse besturingsystemen kunnen worden gebruikt, waaronder Windows, Unix en Linux. De Webproxy Express Service zal bovendien integratie van Virtualvault en Webproxy vergemakkelijken, aldus HP.
Om de ontwikkeling van producten voor veilig mobiel internetten te garanderen, sluit HP twee allianties. De eerste is met Baltimore Technologies Inc, om de verdere ontwikkeling van deSelectAccess-software van dit bedrijf te bevorderen. De tweede is met 724 Wireless, een alliantie die moet leiden tot meer producten die de toegang tot internet vanaf een mobiel apparaat beveiligen.
Verder maakt HP bekend dat het met een Extranet VPN komt voor HP-UX voor de beveiliging van hetclient-server IP-verkeer. Volgens HP kunnen met dit instrument duizenden gebruikers tegelijkertijd toegang krijgen tot een server. Ook komt het bedrijf met een IP Filter, eenfirewall die HP 9000-systemen beschermt.
Tot slot kondigt het bedrijf een e-Security Readiness adviesdienst aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-10T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.