IBM steeds actiever in 'afstandsbediening'

IBM gaat de network-management services 'op afstand' van NetSolve op de markt brengen. Big Blue hoopt daarmee een extra stimulans te geven aan zijn groeiende e-sourcing activiteiten: het ontwerpen en beheren van online operaties tegen een maandelijks tarief.

NetSolve, dat over het afgelopen fiscale jaar een omzet boekte van 46,5 miljoen dollar, controleert en repareert op afstand computernetwerken voor 1.300 klanten in 42 landen.
De deal met NetSolve is slechts één illustratie van IBM's 'op afstand'-activiteiten. Op een geheel ander terrein heeft het computerconcern een overeenkomst gesloten met National Semiconductor voor de ontwikkeling van een 'super-afstandsbediening', waarmee allerlei apparatuur in huis kan worden bestuurd. De technologie maakt het mogelijk om onder meer de koelkast, de verlichting, de airco en alarmsystemen met elkaar te verbinden via een netwerk. Het is de bedoeling dat uiteindelijk kabelconcerns en andere aanbieders van kabel-tv de verbinding met de apparaten gaan verzorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.