Handspring ziet toekomst in beveiliging

Verbeterde beveiliging is één van de richtingen die de leveranciers van handhelds de komende jaren kunnen inslaan. Dat zei medestichter Jeff Hawkins van pda-leverancier Handspring tijdens zijn keynote speech op de Comdex.

Het grootste deel van de toespraak van Hawkins ging over de nieuwe Treo die het bedrijf een maand geleden aankondigde. De zwart-wit versie van de nieuwe handheld moet in januari op de markt komen, een kleurenversie is gepland voor later in het jaar. Tijdens zijn presentatie riep Hawkins Palm op om te zorgen voor innovaties op het vlak van software. Handspring, dat opgericht werd door een aantal ex-Palm medewerkers, gebruikt het Palm besturingssysteem, maar maakt wel eigen hardware.
 
Hoewel hij niet kon aangeven welke richting Handspring zelf wil inslaan inzake beveiliging, noemde hij security als één van de belangrijkste verbeteringen die de handheld leveranciers kunnen aanbrengen aan hun toestellen.
 
Volgens Hawkins zullen handhelds in de toekomst nog kleiner worden. Zo combineert de Treo nu al een mobiele telefoon en een pda in een toestel dat kleiner is dan eender welke andere handheld. Hij gaf tevens aan dat draadloze verbindingen met het internet binnenkort zo goed als gratis moeten worden.
 
Tijdens een gesprek met journalisten na zijn keynote ontkende Hawkins dat Handspring van plan is Palm over te nemen. Hawkins gaf tevens aan weinig vertrouwen te hebben in het Pocket PC-concept van Microsoft. De Pocket PC noemde hij een leuk product, maar hij vond niet dat het veel toekomst had. Eerder werd ervan uit gegaan dat Handspring naast het Palm-besturingssysteem ook andere besturingssystemen als dat van Microsoft zou gaan gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-14T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.