Beurzen stoppen handel vanwege aanslagen VS

De kwakkelende it-industrie voelt ook de gevolgen van de aanslagen in de Verenigde Staten. De Nasdaq en de New York Stock Exchange leggen de handel stil.

Beide beurzen zijn gevestigd in New York waar de twee torens van het World Trade Center zijn ingestort. De aandelenhandel begint op z'n vroegst morgen pas weer en starten hoe dan ook met lagere indexen.
Direct na het neerstorten van twee vliegtuigen op het World Trade Center zijn de aandelenkoersen scherp gedaald. De Dow Jones-index geeft deze neergaande trend weer.
De Amsterdamse beurs AEX de handel vanmiddag ook tijdelijk stilgelegd. "We waren even gesloten, van 16.44 uur tot 16.59 uur, maar dat was vanwege de 5 procent-regel", meldt een woordvoerster. "Wanneer de AEX-index meer dan 5 procent daalt ten opzichte van de openingskoers, dan leggen we de handel vijftien minuten stil."
Volgens de AEX is het inzakken van de index niet direct gerelateerd aan de aanslagen en de daarop volgende sluitingen van de New Yorkse beuzen, maar dit is zeker mogelijk. Het is niet waarschijnlijk dat de Amsterdamse beurs de handel voor langere tijd stillegt, aldus de woordvoerster.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.