XML schemas krijgt ja-woord van W3C

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft een nieuwe internetstandaard goedgekeurd: XML schemas. Volgens webdeskundigen betekent XML schemas voor XML hetzelfde als grammaticaregels voor een taal betekenen.

Het lijkt met andere woorden een kleine standaard, maar wel met een aanzienlijk belang. Met XML schemas wordt het gemakkelijker gemeenschappelijke vocabulaires te ontwikkelen, waardoor de communicatie en uitwisseling van gegevens tussen bedrijven efficiënter kan verlopen. XML (Extensible Markup Language) is een webstandaard die het mogelijk maakt gemakkelijker online transacties uit te voeren. Bovendien kan met XML op een efficiënte manier geluid, video en andere data over web worden gestuurd.
Met XML schemas kunnen software-ontwikkelaars beter verschillende soorten gegevens, zoals data, nummers en andere speciale informatievormen verwerken. Met de 'oude'document type definitions (DTD)-techniek is het moeilijker om bijvoorbeeld nummers op een document te interpreteren, hetgeen leidt tot obstakels voor e-commerce bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.