Mobiele software

Naast het wlan (draadloos local area netwerk) komt de telecomstandaard Umts steeds scherper in beeld voor draadloze en mobiele oplossingen.

Op het iForum van Citrix, vorige week in Londen, was 3G een belangrijk thema voor de softwarebedrijven Citrix en Symbian. Pikant detail is dat Symbians aartsrivaal Microsoft de belangrijkste partner is van Citrix.
Het besturingssysteem van Symbian is de grootse bedreiging voor Microsoft op de markt voor mobiele communicatie-apparatuur. Symbian is ontstaan uit de software-divisie van pda-fabrikant Psion, die het besturingssysteem Epoc heeft ontwikkeld voor zijn machines. Dit systeem is in 1998 omarmd door de grootste partijen uit de telecom-markt. Deelnemers in Symbian zijn op dit moment Nokia, Ericsson, Motorola, Psion en Panasonic.
In zijn keynote-speech tijdens het iForum ging ceo Colly Myers in op de ontwikkeling van Symbian in de richting van Gprs- en 3G-machines. Symbian gaat zich volledig richten op de ontwikkeling van een besturingssysteem voor mobiele apparaten. Myers verklaarde dat Symbian geen besturingssytseem gaat maken voor bijvoorbeeld laptops.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 22 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.