Managed hosting door True

Goudkoorts e-handel definitief voorbij

 

I2 bestempelt zijn ketensoftware weer als hart van het bedrijf. Hulpmiddelen voor marktplaatsen, 'content' en 'procurement' zijn naar de achtergrond geschoven op het tweedaagse congres Planet 2001 in Barcelona.

Deze programmatuur staat hooguit in dienst van de ketensoftware volgens bestuursvoorzitter Sanjiv Sidhu. De topman zegt dat veel bedrijven 'terugkeren naar de basisregels van het zakendoen'.
"Een jaar terug had iedereen goudkoorts; zonder marktplaatssoftware stelde je niets voor", aldus de topman. I2 schrijft dit kwartaal een aantal acquisities af die alles met de e-handelhype te maken hebben. In maart dit jaar kocht I2 Rightworks, een Amerikaanse specialist in inkoopsoftware die gebruik maakt van internet. Daarnaast nam het bedrijf Trade Services over, een leverancier van sectorgebonden productinformatie, bedoeld voor het ondersteunen van elektronische handel.
Door de tegenvallende verkoop van I2-software drukken deze en eerdere acquisities het bedrijf in de rode cijfers. Dit blijkt uit de eerste kwartaalcijfers over 2001, waarmee het aan de beurs genoteerde bedrijf op 18 april naar buiten kwam. Groeide de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar nog met 91 procent tot 357 dollar ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar, voor de rest van het financiële jaar verwacht het concern een groei van hooguit 15 tot 20 procent van de omzet in vergelijking met 2000. Het bedrijf ontslaat zeshonderd werknemers, zo'n 10 procent van het totale personeelsbestand, om zijn kosten te reduceren.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 18 mei.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/145416). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×