Hitt koop Quality Positioning Services

Softwarebedrijf Hitt heeft Quality Positioning Services uit Zeist overgenomen. QPS houdt zich voornamelijk bezig met systeemintegratie en de ontwikkeling van softwaresystemen ten behoeve van hydrografische werkzaamheden en rivier- en zeebodemkartering en wordt gezien als marktleider op dit gebied.

De kerntechnologie van QPS is gebaseerd op het inwinnen van grote hoeveelheden navigatie- en diepte-informatie om die vervolgensreal-time te verwerken en te presenteren. Hierbij wordt tevens gebruik gemaakt van nieuwe 3D-visualisatietechnieken. De systemen van QPS worden ook gebruikt aan boord vanoffshore constructieschepen, pijpenleggers, boorplatforms, seismische onderzoeksvaartuigen en hydrografische schepen. QPS heeft een snelgroeiend marktaandeel in deoffshore olie en gas industrie, de baggerindustrie en havens.
Hitt en QPS zijn beide betrokken bij dezelfde Europese onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten naar verbetering van navigatie in het kader van een efficiëntere logistieke keten. Het samenbrengen van beide bedrijven zal een versterking betekenen in de internationale marketing en een basis bieden voor versnelde technologie-ontwikkeling, aldus Hitt.
QPS heeft een kantoor in Dallas dat zich richt op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt.
Hitt heeft de overname deels betaald in contanten en deels in nieuwe aandelen. Hoe groot de overnamesom is, wordt niet bekendgemaakt.
QPS heeft 17 medewerkers en een verwachte omzet over 2000 van 3 miljoen euro (6,6 miljoen gulden). Het bedrijf zal met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2000 worden geconsolideerd en zal direct bijdragen aan de geconsolideerde winst per aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.