IT zorgt voor groei bedrijfsleven Amsterdam

De omzet van het Amsterdamse bedrijfsleven is met 3,2 procent sterker toegenomen dan het landelijk gemiddelde van 2,9 procent.

Dit is mede te danken aan het feit dat de stad veel IT-bedrijven binnen de gemeentegrenzen weet te trekken en te houden. Vooral de dienstverlening, waartoe ook de IT-sector behoort, deed het met een groei van 4,9 procent uitstekend, zo zei voorzitter Woltman van de Kamer van Koophandel Amsterdam gisteren tijdens zijn nieuwjaarsrede.
Bedreigingen kent Amsterdam overigens nog genoeg, zo benadrukte hij. De grenzen van de capaciteitsgroei komen snel in zicht. ,,De wegen slibben dicht. De arbeidsmarkt en de woningmarkt zijn in alle segmenten overspannen. En dat kan investeerders afschrikken.''
Woltman pleitte gisteren voor investeringen in onderwijs, woningen en betere bereikbaarheid van de stad. Ook moet de arbeidsdeelname omhoog en zullen met een verantwoord Europees immigratiebeleid, arbeidskrachten uit het buitenland moeten worden aangetrokken om aan de vraag naar personeel te kunnen voldoen.
Een van de grootste klappers die Amsterdam in de afgelopen jaren heeft weten te maken, is de komst van Cisco naar de hoofstad. De wereldleider in de aanleg van IT-systemen bouwt in de hoofdstad zijn Europese hoofdkantoor, waar ongeveer 10.000 mensen moeten komen te werken. Amsterdam moest echter ook een gevoelig verlies incasseren met de aankondiging van Getronics dat het uitwijkt naar elders. Volgens Getronics, dat in Zuid-Oost is gevestigd, werd personeel van en naar de parkeerplaatsen regelmatig bedreigd en kreeg het bedrijf onvoldoende medewerking om parkeerplaatsen dichterbij de vestiging aan te leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.