SMS-explosie tijdens jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling stonden de telefooncentrales natuurlijk roodgloeiend, maar wat opviel was de hoeveelheid SMS'jes die werd gestuurd.

Alleen al de klanten van KPN Telecom, dat een marktaandeel heeft van ongeveer 40 procent, verstuurden bijna een miljoen nieuwjaars-SMS'jes. Daarnaast maakten twee miljoen klanten gebruik van hun mobiele telefoon om familie, vrienden en bekenden te bellen.
Volgens KPN hebben de meeste mensen nog 'gewoon' via het vaste net gebeld, maar vooral het aantal SMS-berichten is 'explosief' toegenomen. Overigens is niet geheel duidelijk wat dat explosief inhoudt, omdat KPN geen cijfermateriaal over SMS uit andere jaren heeft vrijgegeven. Ook is niet duidelijk hoeveel 'gewone' telefoontjes zijn gepleegd en hoe dat aantal ligt ten opzichte van voorgaande jaren.
De schade aan telefooncellen is voor het eerst sinds jaren gedaald. Met de jaarwisseling werd voor ongeveer twee miljoen gulden aan openbare telefoons vernield, tegen 2,5 miljoen schade vorig jaar. In totaal gingen 25 telefooncellen de lucht in.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.