Beursorders via Rabobank naar record

De Rabobank heeft vorig jaar het recordaantal van 3,2 miljoen beursorders uitgevoerd, ruim 1 miljoen meer dan vorig jaar.

Niet alleen de dienstverlening bij effecten liep goed, alle bedrijfsonderdelen hebben volgens verwachting of beter gedraaid, zo zei Rabo-topman Smits gisteren tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
Mede door de groei van het aantal beursorders verwacht Rabo dat de provisiebaten over het afgelopen jaar zijn gestegen met 15 procent. Bij de verzekeringsdivisie Interpolis zal de stijging van de premie-inkomsten uitkomen op ongeveer 12 procent.
De speciaal voor dat doel overgenomen Robeco Groep zag het beheerde vermogen vorig jaar met ruim 20 procent stijgen. In oktober vorig jaar begon Rabo met spaarrekeningen via Internet, waarbij de spaarder een extra hoge rente krijgt. Sinds de introductie zijn er 70.000 van dergelijke rekeningen geopend.
Smits toonde zich redelijk optimistisch over de resultaten van de bank het komende jaar. Hij verwacht dat de aangekondigde bezuinigingen, waarbij enige duizenden arbeidsplaatsen verdwijnen, financieël hun vruchten zullen afwerpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.