E-commerce aanbieders sluiten handen ineen

Streamserve, fabrikant van communicatiesoftware voor elektronische handel, heeft een pact gesloten met zijn Amerikaanse branchegenoot Ironside.

Het van oorsprong Zweedse bedrijf gaat de door Ironside ontwikkelde XML-variant Ixml ondersteunen om ook klanten die gebruik maken van het Ironside online marktplaatssysteem toegang te geven tot zijn communicatieplatform voor erp-systemen. De software die beide bedrijven aanbieden maakt het mogelijk om informatie vanuit het erp-systeemreal-time naar elektronische marktplaatsen door te sluizen. De voorraad, uitstaande kooporders, catalogusinformatie en andere bedrijfskritische informatie zijn hiermee ook beschikbaar voor externe handelspartners.
"Terwijl kopers op internetmarktplaatsen van de voordelen genieten, ligt de grootste inspanning bij leveranciers die hun goederen via dit kanaal willen aanbieden," aldus John Peters, Sales Manager bij Streamserve Nederland. "Kleine en middelgrote leveranciers met weinig middelen willen toegang tot meerdere elektronische marktplaatsen, maar iedere marktplaats heeft zijn eigen protocol voor integratie en informatie-uitwisseling met externe systemen."
Met Ixml ondersteunt Streamserve een protocol dat vooral in de Verenigde Staten veel gebruikt wordt door fabrikanten en distributeurs voor hun communicatie met leveranciers en bedrijven uit het midden en kleinbedrijf. Naast Ixml ondersteunt Streamserve al de XML varianten Rosettanet, Biztalk van Microsoft en de Cxml, de XML-variant ontwikkeld door Commerce One.
Ironside, dat nu nog maar een handvol klanten heeft in Europa, ziet door de overeenkomst met Streamserve zijn marktpotentieel sterk groeien. Beide bedrijven gaan ook op marketing en salesgebied samenwerken. Volgens Noël Jelsma, één van de twee werknemers van de vorig jaar gestarte vestiging van Ironside in Nederland, "is het positief dat een andere partij het Ixml-protocol ondersteunt. Hoe meer bedrijven deze smaak ondersteunen hoe meer het uiteindelijk zullen gaan gebruiken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-04T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.