KPNQwest levert netwerkdiensten aan Dell

KPNQwest, aanbieder van telecommunicatiediensten, gaat netwerkdiensten leveren aan 21 vestigingen van computerfabrikant Dell.

Het gaat om vestigingen in Europa, de VS en Zuid-Afrika. De financiële details van deze overeenkomst worden niet bekendgemaakt.
Het netwerk dat KPNQwest levert heet Internet Protocol-based Virtual Private Network
(Ipvpn). Dit is een beveiligd netwerk waarbinnen de 21 lokaties van Dell intern met elkaar kunnen communiceren. Al het dataverkeer, zoals e-mails en computerbestanden, kan binnen dit systeem worden verstuurd.
Wat Ipvpn onderscheidt van andere netwerken is dat het geïntegreerd kan worden met het Internet. Hierdoor kunnen medewerkers, die op reis zijn inbellen op het interne netwerk. In de toekomst kan ook het spraak- en telefonieverkeer, het zogenaamde 'voice-over IP', op dit netwerk geschieden.
KPNQwest levert de Ipvpn-diensten ook aan de Duitse verzekeraar Winterthur en het Duitse Intershop. De order van Dell is echter de grootste Ipvpn-deal die tot nu toe gemaakt is, aldus Piers Schreiber, woordvoerder van KPNQwest. Dell is de toeleverancier van web-servers waarop KPNQwest 'hosting' doet voor de Internet-zoekmachine Fast.
Telecombedrijf KPNQwest is een joint venture van KPN Telecom en het Amerikaanse Qwest Communications. Begin november 1999 kreeg KPNQwest een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.