Microsoft hand in hand met Gorillapark

Softwareleverancier Microsoft heeft een samenwerkingsverband gesloten met de Europese incubator Gorillapark om zijn .Net-producten te slijten.

Gorillapark-oprichter Jeroen Mol is opgetogen over de overeenkomst. Hij zette Gorillapark in januari 2000 op met de miljoenen die hij verdiende door zijn bedrijf Prolin te verkopen aan HP. Die integreerde het portfolio van het Nederlandse bedrijf in zijn Openview-productreeks.
 
Gorillapark investeert op Europese schaal in jonge internetondernemingen. Het gaat overigens niet alleen om geld, maar vooral ook om de ervaring en het netwerk dat de incubator heeft te bieden. De samenwerking met Microsoft geeft Gorillapark een deur naar een schat aan ondernemerservaring.
 
Jeroen (Jerome voor Engelstaligen) Mol: "We zijn zeer ingenomen dat wij dit fascinerende samenwerkingsverband kunnen aanbieden aan Europa's meest innovatieve high-techbedrijven. Net als Gorillapark heeft Microsoft een duidelijke visie op het vernieuwende element van startende bedrijven en weet duidelijk wat de behoeftes en eisen van startende ondernemingen zijn."
 
Het is voor het eerst dat de softwarefabrikant zich lieert aan een incubator. Het past binnen zijn doel de .Net-producten op de markt te zetten. Tot de overeenkomst behoort advisering op het terrein van Microsoft.Net, draadloze technologie, XML en elektronische handel; uiteraard alles volgens de Microsoft-filosofie.
 
De jongste investering van Gorillapark betreft starter Naturalmotion, een vrucht van de universiteit in Oxford. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkelde om menselijke en dierlijke bewegingen zo natuurlijk mogelijk in simulaties om te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-27T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.