S3 Graphics werkt aan grafische chip sets

Sonicblue en Via Technologies gaan onder de naam S3 Graphics samenwerken aan het ontwikkelen van geïntegreerde grafische chip sets.

De joint-venture hing al een tijd in de lucht, maar is nu eindelijk in kannen en kruiken. Onder de vlag S3 Graphics hopen Via Technologies en Sonicblue (voorheen S3) te kunnen voortbouwen op de Savage MX en IX mobiele grafische chips, en andere recente geïntegreerde grafische chip sets. Dit moet leiden tot de ontwikkeling van geïntegreerde grafische chip sets voor desktop PC's en notebooks.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat beide bedrijven vorig jaar al met elkaar in zee zouden gaan. Bureaucratische beslommeringen in thuisland Taiwan - waar joint-ventures aan strenge regels moeten voldoen - resulteerden er echter in dat een eerdere overeenkomst, gesloten afgelopen augustus, volledig op de schop moest. Inmiddels zijn die problemen het hoofd geboden en kunnen Via Technologies (dat Via Apollocore logic chip sets en Cyrix processors op de markt brengt) en Sonicblue (verantwoordelijk voor diverse digitale media en consumenten-elektronica, waaronder de Rio MP3 spelers) toosten op een gelukkig huwelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-08T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.